Nieuw: Body Defense

Nieuw bij Yawara-Rotterdam: Body Defense! Vanaf 28 augustus starten de lessen Body Defense. Ben je toe aan een betere conditie of wil je je conditie op peil houden en daarnaast een stuk zelfverdediging leren? Dan is Body Defense wat voor jou!

Kom dan in het nieuwe seizoen lekker trainen. Wil je meer weten? Gebruik dan de Whatsapp-knop of het contact formulier voor meer informatie.

Wat is Body Defense?

Een uur pittig trainen om conditie op te bouwen, daarnaast komt er ook nog een stuk zelfverdediging bij. Voor het opbouwen van conditie wordt o.a. gebruik gemaakt van kussens en pats.

Voor de trainingen heb je een sport shirt en een sportbroek nodig.

Voor wie is Body Defense geschikt?

Body Defense is geschikt vanaf 12 jaar en ouder

Wanneer vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:00u – 20:00u

Zomervakantie

Het weer is er nog niet echt naar, maar de zomervakantie staat weer voor de deur. Maandag 8 juli 2024 is de laatste training van het seizoen. Daarna gaan we genieten van een aantal weken vrij. Op maandag 26 augustus zal de eerste training weer plaatsvinden.

Na de zomervakantie gaan we naast Yawara-Jutsu ook beginnen met Body Defence op de woensdagavond. Hou de website in de gaten voor meer informatie en hopelijk zien we je na de vakantie op de woensdagavond bij Body Defense.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Uitbreiding van activiteiten bij Yawara-Rotterdam

We hadden het al een beetje aangekondigd, maar we gaan onze activiteiten uitbreiden met een cursus zelfverdediging. De cursus zelfverdediging is geschikt voor iedereen, met of zonder martial arts ervaring of fitheid. Trainingen worden gegeven in sportkleding, t-shirt en broek. Minimale leeftijd voor de cursus zelfverdediging is 16 jaar.

Wat houdt de cursus zelfverdediging in?

De cursus bestaat uit 10 lessen, hierin krijg je uiteraard leuke lessen en leer je technieken om jezelf te kunnen verdedigen in een aantal situaties. Het doel is om je weerbaarheid te vergroten, situaties te leren herkennen, het verbeteren van je houding en je wordt er ook nog eens fitter door.

De lessen worden verzorgd door ervaren trainers die de lesstof op een duidelijke manier overbrengen. Ze kunnen daarnaast ook goed uitleggen hoe of waarom het lichaam op een bepaalde manier reageert.

Inschrijven en start van de lessen

Het maximaal aantal deelnemers voor de cursus is 20, we starten de lessen met minimaal 6 deelnemers. De lessen worden gegeven op woensdag van 19:00u – 20:00u & starten op 5 april. Voor de 10 lessen zelfverdediging betaal je € 98,-. Lijkt je dit wat dan kun je je inschrijven via deze link.

IMAF Leraren

Onze leraren zitten niet stil. Ze hebben een aantal jaar geleden de leraren opleiding van de YJJF (Yawara Ju Jutsu Federatie) doorlopen en zijn dus al een tijdje YJJF leraar. Om de kennis uit te breiden zijn beide na een proeve van bekwaamheid in het bezit het NOC-NSF erkend diploma LMA (Leraar Martial Arts) ASK (Academie voor Sport Kader) KSS (Kwalificatie Structuur Sport) niveau 3 trainer-coach. Dit is een landelijk erkend diploma vanuit de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. De sportschool is bij de IMAF aangesloten, dus was het een logische stap om dit diploma te halen.

Wat is de IMAF?

De IMAF staat voor de Internationale Martial Arts Federatie. In Nederland houdt de IMAF-Nederland zich vooral bezig met het uitdragen van het traditionele Japanse Budo, maar ook traditionele niet-Japanse krijgskunsten zijn welkom. Voor de rest worden er jaarlijks nationale en internationale stages georganiseerd.

Seizoen 2023/2024

De zomervakantie zit er bijna op. Deze week kan iedereen nog lekker genieten, vanaf volgende week maandag (21 augustus 2023) beginnen de lessen weer.

Wil je een keer meetrainen dan kan dat, geef dit even door via de Whatsapp knop rechts bovenin op de site.

Wij hebben er veel zin in om weer te beginnen.

Cursisten geslaagd!

Gisterenavond was het zover, de kandidaten van de cursus zelfverdediging werden getest op de vaardigheden welke tijdens de cursus aan bod zijn gekomen. De afgelopen 10 weken hebben we kandidaten een aantal handige methodes geleerd van onze leraren.

We kunnen dan ook met trots melden dat alle kandidaten zijn geslaagd voor de cursus.

Ook nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op via het contacten formulier of via de Whatsapp-knop! We zien je graag een keer verschijnen bij één van onze trainingen.

Examens!

De zomervakantie staat voor de deur, maar voordat iedereen lekker ontspannen op vakantie kan gaan de leerlingen eerst examen doen. Op zaterdag 24 juni worden de examens afgenomen. Tijdens de examens worden de leerlingen getest op conditie en uiteraard op hun technische vaardigheden en kennis.

We wensen iedereen heel veel succes met de voorbereiding en op de examendag zelf.

Nieuwsgierig om eens te komen kijken? Kom dan zaterdag 24 juni naar de examens kijken, van 13:00u -16:00u zijn onze kandidaten bezig. Mocht je verhinderd zijn is het altijd mogelijk om je aan te melden voor een proefles via de whatsapp knop.

De eerste weken in de nieuwe dojo

De verhuizing zit er al een tijdje op en de eerste trainingen op de nieuwe locatie zijn van start gegaan. Langzamerhand heeft iedereen zijn weg naar de nieuwe zaal gevonden. Er zijn veel aanvragen voor proeflessen, wat fijn is om zo onze groep verder te kunnen uitbreiden.

Voor 2023 zijn er grote plannen in de maak, maar daarover in een later moment meer. Hou de website en ons Instagram account (@YawaraRotterdam) in de gaten!

We gaan verhuizen!

Yawara-Rotterdam gaat verhuizen……..

De sportschool heeft een nieuw onderkomen gevonden in Barendrecht. Deze nieuwe locatie is met de auto beter bereikbaar. De nieuwe locatie is Hof van Maxima, Hedwigepolder 2, 2992 TS Barendrecht.

Vanaf maandag 3 oktober starten dan ook de lessen op deze locatie.

Wil je een keertje meetrainen bij onze gezellige sportschool? Stuur dan een berichtje via het contact formulier op de website.

Geverifieerd door MonsterInsights